Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.04.2008 00:27 - Виртуална любов - илюзия или реалност.
Автор: wersa4e Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1868 Коментари: 1 Гласове:
0



image 

 На този въпрос ще помоля да засилите коментарите, всяко лично мнение е добре дошло и моля обяснете защо ви е такова мнението.   
   Аз винаги съм се питал "Съществува ли виртуална любов" . Напоследък все по-често се сблъсквам с този въпрос и получавам доста двуполюсни отговори.Не говоря за глупавия секс чат, който много хора практикуват, няма лошо, всекиму според потребностите…
Говоря за виртуалната любов като проява на истински чувства, желание да споделиш всеки един момент с любимия, готовност да помогнеш, съпричастност.
Едни отричат тотално съществуването на такъв вид любов, като се базират на безспорната истина, че без физически контакт и интимна близост не може да съществуват каквито и да било по-близки отношения между двама души. На другия полюс са романтично настроените, които смятат, че любовта е любов независимо къде я срещаме-в близкото кафене, в магазина или в интернет. Май и аз клоня към тази категория, но с известни резерви.
Колкото и да е странно в Средновековието е съществувала подобна форма на общуване-епистоларната, която по-късно дори става жанр в литературата, известен като епистоларна проза. Това е писмена кореспонденция между двама души, в много от случаите единият вече обвързан. Писмата са се изписвали с красив почерк на цветна хартия, парфюмирали са се и са представлявали почти произведения на изкуството. Влюбените са водели кореспонденция години наред без дори да се виждат! Това да ви напомня нещо?!
Точно така-съвременната електронна поща е иззела функциите на традиционната. Така че “нищо ново под слънцето”!
                                                    image

Същата сладостна тръпка, същото трепетно очакване на отговор от любимата/ия…Препрочитане на мейла до неговото наизустяване. Има я мечтата за някой друг, някой, който мисли за теб, макар че ви делят хиляди километри разстояние. Може дори да не сте се виждали на живо, какво значение има-нали затова е цифровата фотография-разменяте снимки и готово! Споделяте всичко-от дребни ежедневности до празнични настроения и еуфория. Оттук нататък има два варианта. Първият е да се срещнете и да разберете дали интелектуалното привличане ще прерасне във физическо. Това е хепи енд за виртуалното ви общуване, тъй като отношенията между вас са стъпили на здрава основа и достигат своя естествен завършек.
Другият вариант е да ви дели огромно разстояние, което също не е пречка в повечето случаи и е въпрос на време да се срещнете един прекрасен ден!
Друг е въпросът ако единият или и двамата, които общуват виртуално, са
вече обвързани…

              

image




Тагове:   илюзия,   реалност,


Гласувай:
0



1. анонимен - Не е възможна според мен, но да не ...
09.04.2008 14:22
Не е възможна според мен ,но да не забравяме ,че съществуват и изключения макар и много малки!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: wersa4e
Категория: Забавление
Прочетен: 19159
Постинги: 4
Коментари: 11
Гласове: 19
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930